Poppodium W2 bestaat 25 jaar

‘n Inkijk in de wereld van de Bossche Pop Vijfentwintig jaar achter, voor, op en naast W2 Poppodium - Dossier W2, 1987 – 2012   Poppodium W2 bestaat 25 jaar. Dit is de aanleiding geweest om deze kwart eeuw W2 Poppodium, te boek te stellen. Dossier W2, 1987 – 2012 geeft een inkijk in het reilen en zeilen van dit Bossche poppodium. Hoe is het ooit van de grond gekomen? Wat komt er zoal kijken bij een optreden? Wat vinden de buren of andere gebruikers van het Willem II-pand van W2 Poppodium? Welke bands hebben er de afgelopen vijfentwintig jaar opgetreden? Op al deze vragen geeft dit kloeke boek, Dossier W2, 1987 – 2012 , verlucht met prikkelende sfeervolle foto’s antwoord. Werkwijze

Voor popliefhebbers in de regio ’s-Hertogenbosch en daarbuiten mag W2 Poppodium weliswaar een begrip zijn, voor tal van Bosschenaren is het een plek waar ze – helaas -  nog nooit een stap over de drempel hebben gezet. Om een goed beeld te schetsen de W2-geschiedenis komen meer dan vijfentwintig mensen uitgebreid aan het woord die allemaal een relatie hebben met dit podium. Denk daarbij  aan bijvoorbeeld de buren, bezoekers, voormalige bewoners van het pand, vrijwilligers, medewerkers, bestuurders, artiesten en directeuren. Sommige van hen hebben hun visie en ervaringen schriftelijk ingestuurd, de meesten zijn echter geïnterviewd. Deze interviews zijn vervolgens kundig geordend en gerangschikt in hoofdstukken door popjournalist en eindredacteur Bert van de Kamp.

Meer dan muziek

Achter de muren van W2 Poppodium gaat meer schuil dan alleen popmuziek. De gang langs allerlei betrokkenen leverde ook verrassingen op. Zo herbergde de Willem II-fabriek in de tachtiger jaren een moskee, supermarkt, kapper en theehuis. Verder woonde er meer dan vijfentwintig jaar een kluizenaar in dit pand. Wist u dat? Het boek verschaft de lezer inzicht en afbeeldingen over wat er zich in dat pand heeft afgespeeld de afgelopen jaren. Dat is meer dan je aan de buitenkant kunt zien.

Liefhebbers

Voor liefhebbers van popmuziek, heemkunde en ’s-Hertogenbosch is dit een boek om te lezen en in bezit te hebben. De fotografie, de illustraties en de opmaak van het boek zijn bijzonder; het pand, de zaal, de artiesten en het tijdsbeeld dat in het boek te bekijken valt lenen zich daar goed voor. De verhalen van betrokkenen overigens ook. Veel geïnterviewden herinneren zich bijzondere voorvallen, die interessant en vaak hoogst vermakelijk zijn en aldus een mooi inkijkje geven in de wereld van de popmuziek; de wereld achter, voor, op en naast het W2 Poppodium.

Categorieën: nieuws Large Popmerchandising

Tags: Boek concert rock W2 | permalink

Artikel delen: