ReVamp naar Metropool

Op 18 januari 2014 komt gothic metalband ReVamp voor een optreden naar Metropool in Hengelo. Fans hebben een tijdje moeten wachten op nieuw werk van de band, maar in augustus verscheen het tweede album van de groep rondom Floor Jansen.

Wildcard heet het tweede album van ReVamp. Het lange wachten had meerdere redenen. Frontvrouw Floor Jansen was enige tijd door ziekte uit de running. Nadat ze hersteld was werd ze door Nightwish, de grootste gothic metalband ter wereld, gevraagd om mee te gaan op tour als zangeres. Een enorme eer die ze niet kon weigeren. De samenwerking met Floor Jansen en Nightwish bevalt zo goed dat de zangeres inmiddels vast bandlid is. De kans om Floor met haar eigen band ReVamp aan het werk te zien slinkt hierdoor wel aanzienlijk.

Het lange wachten wordt echter beloond. Wildcard is een sterk album, het meest agressieve album dat Floor tot nog toe in haar lange carrière opnam (voor ze met ReVamp startte was ze als zangeres actief in het ter ziele gegane After Forever).

Het bereik van de klassiek geschoolde zangeres is groot en dat is te horen: naast de normale vocalen neemt ze tegenwoordig ook de zogenaamde grunts voor haar rekening, wat niet alledaags is voor een zangeres.

Het voorprogramma wordt deze avond verzorgd door My Propane.

De voorverkoop voor dit concert is inmiddels van start gegaan.

Voor meer informatie: Poppodium Metropool

Categorieën: ingezonden Large Popmerchandising

Tags: after forever concert floor jansen Large live metropool nightwish revamp wildcard | permalink

Artikel delen: