Pro-Pain komt naar Burgerweeshuis

De metal/hardcore veteranen van Pro-Pain (USA) komen woensdag 11 december naar het Burgerweeshuis. De band bracht in de 20 jaar van het bestaan veertien albums uit en heeft over de hele wereld gespeeld.  De shows van Pro-Pain worden omschreven als ‘compromisloos en meedogenloos tot op het bot’.

De pioniers van de New York Hardcore (NYHC) zijn vanwege hun ruigheid en politieke betrokkenheid een must see voor elke metal- en hardcoreliefhebber. Pro-Pain is onder andere bekend van de nummers ‘Put the Lights Out’, waarin werd samengewerkt met rapper Ice-T, en het maatschappijkritische ‘All For King George’. In de laatstgenoemde werd er heftig kritiek geuit op het beleid van toenmalig Amerikaans president George Bush Jr.

Zuul FX (FR) en Komah (BE) vullen de programmering van deze avond aan. Zuul FX  is beïnvloedt door bands zoals Slipknot, Fear Factory en Static X. Eerder stonden de Fransen op Dynamo Open Air te Eindhoven.  Komah is een agressieve ‘modern metal’ powerband. Bijzonder aan deze band is, dat ondanks al het geweld, er veel ruimte voor ‘grooven’ overblijft.  Begin dit jaar kwam het tweede album ‘Between Vice and Virtue’ uit die positief werd onthaald.

Pro-Pain, Zuul FX en Komah staan woensdag 11 december in de concertzaal van het Burgerweeshuis. Meer info over deze show vind je hier.

Categorieën: ingezonden Large Popmerchandising

Tags: burgerweeshuis concert hardcore Large live new york pro-pain | permalink

Artikel delen: