Affiche Jera On Air krijgt steeds meer aanzien

Enkele weken geleden kwam de organisatie van Jera On Air naar buiten met de eerste namen die op 13 en 14 juni op de planken zullen staan bij het jaarlijks terugkerende festival in Ysselsteyn. Het begin mocht er zijn met onder andere Dropkick Murphys en We Came As Romans. Het vervolg spreekt echter ook tot de verbeelding. Liefst vijf bands werden er deze week toegevoegd aan de steeds indrukwekkender wordende line-up.Restoring Force’. Een term die het Californische vijftal Of Mice & Men gebruikt om het herstel na een desastreuze gebeurtenis te benoemen. Deze term is ook de naam van het derde studioalbum van de band welke deze week zal verschijnen. Dit album, waarvan de eerste tracks al veelbelovend waren, zal de opvolger worden van het succesvolle album ‘The Flood’ uit 2011. Restoring Force geeft ook de onbreekbare status van de band weer. Bandwisselingen uit het verleden en het continue blijven vechten om gehoord te worden, heeft ervoor gezorgd dat Of Mice & Men op dit moment sterker is dan ooit. De Amerikanen zijn uitgegroed tot een fenomenale band met uitverkochte shows over heel Noord Amerika, Australië, Europa en de rest van de wereld. In het weekend van 13 en 14 juni staan deze helden in Ysselsteyn op de planken van Jera On Air

Ook de volgende band komt uit Californië. Letlive., want dat is de band waar het hier om draait, is een band met enorm veel energie en een weergaloze passie op het podium. Het is niet voor niets dat de optredens van Letlive. worden omschreven als een unieke ervaring. Met de mix van onbezonnen punkrock, de hardheid van metal en de poëtische sociaal- economisch en politieke getinte teksten heeft deze band zijn naam al lang en breed gevestigd in de scene. Letlive. bracht al drie studioalbums uit waarvan de laatste ‘The Blackest Beauitiful’ in Juli 2013 uitkwam. Een band die je absoluut niet mag missen halverwege juni in Ysselsteyn.

Van Californië is het een klein stukje vliegen naar het het Rührgebied in Duitsland. In het grootste industriegebied van West-Europa heeft de volgende band namelijk haar wortels. AYS, in 2002 opgericht, begonnen als punkrockers maar evolueerden langzaam naar één van de beste hardcorebands van Duitsland. Het vijftal heeft inmiddels drie LP’s op de markt gebracht en touren alweer ruim tien jaar rond de wereld met de grootste hardcorebands die deze aardbol kent. Het einde is echter nog lang niet in zicht en dat zullen ze op Jera On Air nog eens bevestigen.

Na al het bovenstaande hardcore-geweld bracht de organisatie ook de band Faintest Idea naar buiten. Deze ska-punkers die hun roots vonden aan de oostkust van het Verenigd Koninkrijk was afgelopen jaar de grote verrassing op het indoor festival Skaos at the Jera. Mede dankzij dat spetterende optreden hebben ze een plekje op het affiche van Jera On Air weten te bemachtigen. Natuurlijk heeft de organisatie ook oog voor talent uit eigen land. Dat blijkt wel uit de vijfde band die de organisatie deze week naar buiten bracht. De Eindhovense pop-punkers van Call it Off bedient zich verdienstelijk van, zoals ze het zelf noemen, catchy three-chord poppunk. Met duidelijke invloeden van bands als Alkaline Trio, Green Day en Blink 182 beschikken ze over genoeg hooks en melodieën om menig luisteraar voor zich te winnen. Onlangs brachten zij hun debuutalbum ‘Lovers’ uit op White Russian Records dat door verscheidene media erg goed werd ontvangen.

Met de aankondiging van deze bands is de koek nog lang niet op voor Jera On Air. Spoedig zal de organisatie wederom nieuwe namen naar buiten brengen. Kaartjes voor het festival zijn online te koop via de officiële website van het festival: www.jeraonair.nl. Op de website vind je ook meer informatie over de bands en de faciliteiten op het festival.

Categorieën: nieuws Large Popmerchandising

Tags: aanzien bands festival Jera On Air Large live | permalink

Artikel delen: