Wouter Keuris exposeert fotoserie Langharige Mannen in LVC

LANGHARIGE MANNEN  is een fotoserie over het contrast tussen de langharige metalhead en zijn alter ego. Wouter Keuris (1976) te Leiden,  is een redactioneel en commercieel portretfotograaf. Naast zijn passie voor beeld, stroomt er rock en metalmuziek door zijn aderen. Hij speelt al jaren in diverse bands en bezoekt graag een festival of concert.

 

Doordat zijn eigen haargrens steeds verder terug trok, heeft Keuris zijn lang manen moeten afscheren. Zijn passie voor de muziek heeft hij hiermee niet opgeveegd en in de prullenbak gegooid. Veel mannen die voorheen het  haar over de schouders droegen hebben hun wilde haren op latere leeftijd gekortwiekt. Net als Samson hebben zij hun spreekwoordelijke rock-kracht verloren. Deze mannen luisteren nu naar Skyradio, gaan naar theaterconcerten en literaire jazz uitvoeringen. De Langharige Man is een uitstervend ras. Steeds meer rockers kiezen de schaar en verruilen hun metal en rock ziel voor de maatschappelijk verantwoorde coupe.

De langharige metalhead wordt nog vaak getypeerd als een klaploper en is daarbij behorend agressief, angstaanjagend en onverzorgd. De door Keuris geportretteerde heren laten zien dat achter die zwarte kleding, tatoeages en lange haren gewoon serieuze en vooral hele zorgzame, lieve mannen schuilen. Mannen die gewoon meedraaien in de maatschappij met allerlei banen, hobby's en passies naast hun liefde voor scheurende gitaren en krijsende zangpartijen.

De Doktersassistent

 

In een fotoserie van 30 beelden laat Wouter Keuris in tweeluiken de Langharige Man zien als metalhead, maar ook zijn alterego in het dagelijkse leven. De serie breekt stereotypes en maakt een punt over uiterlijk vertoon in zowel de zakelijke als de maatschappelijke wereld. Wanneer iemand volgens een bepaald stramien gekleed is, gelden er ineens andere acceptatiewaardes terwijl het karakter en de ziel van de persoon hetzelfde blijft. De serie Langharige Mannen zal reizen langs de Nederlandse poptempels van Nederland. Ondertussen zal Wouter Keuris nog steeds headbangers in zijn studio ontvangen om de serie dynamisch te maken.  Na het verzamelen van voldoende beeldmateriaal wil Keuris zijn werk vangen in een boek.

De eerste expositie Langharige Mannen zal op 15 maart geopend worden in LVC, Breestraat 66. Tijdens het Doomsday Celebration hardrock & metalfest zal het werk begeleidt worden door de modellen en door de fotograaf zelf.

De Strafpleiter

 

voor meer info over de fotograaf en zijn werk is te vinden op www.wouterkeuris.nl

 

Win 1 van de 5 duotickets voor de expositie Langharige Mannen (inclusief Doomsday Celebration) in de LVC, Leiden. (klik hier voor deelname)

Categorieën: ingezonden Large Popmerchandising

Tags: exposeert fotoserie kewuris langharige Large lvc mannen popmerchandising wouter | permalink

Artikel delen: